Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Signalistinkatu 2
20360 TURKU

Aukioloajat

Aukioloajat
maanantai–perjantai 8.00–16.00
Terveysasemien hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontapuhelin
maanantai–torstai 8.00–16.00
perjantai 8.00–15.00
ETerveyspalvelut
Avoinna ympäri vuorokauden

Runosmäen terveysasema sijaitsee Turussa Runosmäen kaupunginosassa. Terveysaseman toimisto ja vastaanottohuoneet sijaitsevat rakennuksen 1. kerroksessa, ja kulku terveysaseman tiloihin tapahtuu rakennuksen pääovesta Signalistinkadun puolelta. Samassa rakennuksessa toimii myös neuvola, hammashoitola ja laboratorio.

Ota yhteyttä terveysasemalle, jos olet huolestunut terveydestäsi tai jos tarvitset hoitoa tai hoito-ohjeita. Hoitaja arvioi tilanteesi ja hoidon tarpeesi sekä ohjaa sinut tarvittaessa vastaanotolle tai moniammatillisen tiimin hoidettavaksi.

Hoidon tarpeen arviointi ja neuvonta

Turun terveysasemien vastaanottopalveluiden hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontapuhelin palvelee arkisin. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Kuuntele nauhoite huolellisesti ja jätä soittopyyntö. Sinulle soitetaan takaisin saman päivän aikana. Jos soitat meille tuntemattomasta numerosta ja olet valinnut puhelusi olevan kiireellinen, sinun täytyy jäädä linjalle odottamaan. Voit myös asioida terveysaseman neuvontapisteellä terveysaseman aukioloaikoina.

Ajan peruminen

Varatun ajan voi perua hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontapuhelimen kautta mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Nauhoitteessa kerrotaan ohje ajan perumiseen. Ajan peruutus on tehtävä viimeistään kello 24.00 vastaanottoa edeltävänä yönä. Peruuttamatta jätetystä tai liian myöhään peruutetusta vastaanottoajasta peritään poisjääntimaksu.

Sähköinen asiointi

Kiireettömissä asioissa (esim. laboratoriotulokset, lomakeasiat jne.) voit ottaa yhteyttä sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. Emme käsittele tämän yhteydenottokanavan kautta tulleita yhteydenottoja välttämättä saman päivän aikana. Mikäli tarvitset hoidon tarpeen arviota saman päivän aikana, ota yhteyttä muuta yhteydenottokanavaa käyttäen.

Sinun on myös mahdollista tehdä suora ajanvaraus terveysasemalle eTerveyspalvelun kautta seuraavissa tilanteissa:

  • voit varata ajan hoitajalle, jos kyseessä on haavahakasten tai -ompeleiden poisto, injektion antaminen, rokotus tai korvahuuhtelu
  • voit varata luomen näyttöajan lääkärille, jos sinulla on huoli luomesta

Varattavia aikoja on tarjolla palvelussa vaihtelevasti. Ota yhteyttä hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontapuhelimeen, jos sopivaa aikaa ei palvelusta löydy.

Sähköisenä asiointikanavana palvelee myös Omaolo -palvelu (omaolo.fi).