Hyppää pääsisältöön

Vammaisten henkilöiden päivätoiminta

Avainsanat:

Päivätoiminta tukee vammaisen henkilön osallisuutta ja vuorovaikutusta. Palvelua voidaan järjestää ryhmämuotoisena tai yksilöllisesti. Päivätoiminta on tarkoitettu pääasiassa vaikeimmin vammaisille henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua työtoimintaan tai työllistymistä edistävään toimintaan. Päivätoiminta tähtää vammaisen henkilön osallisuuden edistämiseen ja mielekkään, päivittäisen toiminnan tarjoamiseen kuntouttavalla työotteella. Tavoitteena on vahvistaa sosiaalista vuorovaikutusta ja ylläpitää ja kehittää toimintakykyä.

Päivätoimintakeskusten monipuolinen toiminta perustuu yksilöllisiin tavoitteisiisi. Toiminta voi olla esimerkiksi ulkoilua, virkistystä, liikuntaa, arjen taitojen harjoittelua tai luovaa toimintaa, kuten taidetta ja kulttuuria tai kädentaitoja. Toiminnassa huomioidaan vahvuutesi, toiveesi ja vuorovaikutustapasi. Tarjoamme sinulle erilaisia vaihtoehtoja sekä tukea ja ohjausta valintojesi tekemiseen. Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa kommunikaatiokeinojasi ja edistää selviytymistäsi sosiaalisissa tilanteissa. Lisäksi harjoittelet taitoja, joita tarvitset mahdollisimman itsenäisessä arjessa.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton, mutta toimintakeskus perii asiakkaalta ateriamaksun nautittujen aterioiden mukaisesti.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Päivätoiminta on tarkoitettu pääasiassa vaikeimmin vammaisille sekä erityisen tuen tarpeessa oleville henkilöille, joilla ei ole toimintarajoitteensa vuoksi mahdollisuutta osallistua työtoimintaan tai työllistymistä edistävään toimintaan. Palvelun myöntämisestä ja palvelusuunnitelmien laatimisesta vastaavat vammaispalvelujen sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat.

Miten saat palvelua?

Voit hakea työ- ja päivätoiminnan palveluita täyttämällä vammaispalveluhakemuksen. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti varha.fi verkkosivuilla. Verkkosivuilta löytyy myös pdf-lomake, jonka voit täyttää ja postittaa oman alueesi vammaispalvelutoimistoon.

Asiointikanavat

Alastaron työtupa

Kotikulta, Raisio

Liedon toimintakeskus

Loimaan päivätoiminta