Hyppää pääsisältöön

Olen sairastunut

Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi kaikissa sairastumistapauksissa. Tee Omaolo-palvelussa oirearvio tai ota yhteyttä terveysasemallesi, jossa asiantuntija arvioi hoidon tarpeesi ja sen kiireellisyyden. Kun tarvitset kiireellistä hoitoa, terveysasemat palvelevat ma–pe klo 8–16. Jos tarvitset kiireellistä hoitoa illalla, yöllä ja viikonloppuna, saat apua Tyksin päivystyksistä, johon tulee aina ensin olla yhteydessä puhelimitse. Kiireellisellä hoidolla tarkoitetaan mm. äkillistä sairastumista, vammaa tai pitkäaikaissairauden vaikeutumista.

Toimi näin:

Tee oirearvio Omaolo-palvelussa
Onko sinulla selkeitä oireita, esimerkiksi yskää tai kurkkukipua? Täytä oirearvio Omaolo-palvelussa. Oirearvion tekeminen kestää muutaman minuutin. Jos et löydä sopivaa oirearviota, täytä yleinen oirekysely. Omaolo-palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja -ohjeet.

Ota yhteyttä sähköisen asioinnin kautta
Sähköisten asiointipalveluiden kautta voit hoitaa omia tai perheesi kiireettömiä terveysasioita. Sähköisiä palveluja ollaan uudistamassa ja niiden kattavuudessa on vielä kuntakohtaisia eroja.

Terveysasemalle, työterveyshuoltoon vai opiskeluterveydenhuoltoon?
Jos käyt töissä, varmista omalta työpaikaltasi, saatko sairaanhoidollista apua omasta työterveyshuollostasi. Opiskelijana saat sairaanhoidolliset palvelut joko YTHS:ltä tai opiskeluterveydenhuollosta. Muussa tilanteessa, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi. Terveysasemat palvelevat kiireellisissä asioissa mape klo 816.

Ota puhelimitse yhteyttä omalle terveysasemallesi
Hoitaja arvioi tilanteesi ja hoidon tarpeesi ja ohjaa sinut tarvittaessa vastaanotolle tai moniammatillisen tiimin hoidettavaksi.

Jos asiasi on kiireellinen iltaisin, öisin tai viikonloppuna, ota yhteys Tyksin päivystykseen

Soita aina ennen päivystykseen lähtöä. Hätätilanteessa soita aina 112.

Arvioi tilanteesi kiireellisyys

  • Yleinen päivystysapu p. 116 117 tai tee oirearvio Omaolossa
  • Alle 16-vuotiaat p. 02 313 1420
  • Tekstiviestipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta: 050 592 4740

Lisätietoja