Hyppää pääsisältöön

Tukea lapsiperheelle

Kaikki tarvitsemme tukea elämänpolullamme. Lapsi tai nuori voi itse vaarantaa omaa hyvinvointiaan tai terveyttään. Jos olet huolestunut lapsesi käytöksestä tai omasta jaksamisestasi vanhempana, hae rohkeasti tukea. Myös kotona voi olla tilanne, joka ei tue lapsen normaalia kehitystä ja kasvua. Jos huoli herää niin on tärkeää toimia ajoissa, jotta asioiden kulkuun voidaan vaikuttaa. Tarjolla on monenlaista tukea ja palveluissa pyritään löytämään kanssasi juuri sinun ja perheesi tilanteeseen parhaiten sopivat ratkaisut.

Toimi näin:

Pohdi millaista apua tai tukea kaipaat. Mikäli sinulla tai perheelläsi on jo yhteys olemassa tai tarve tiettyyn palveluun on selkeästi tiedossa, voit ottaa suoraan yhteyden käyttämääsi palveluun.

Mikä palvelu auttaa mihinkin tilanteeseen? Lue lisää pudotusvalikosta usein kysytyistä kysymyksistä.

Kansallisesta Omaperhe-verkkopalvelusta saat yleistä tietoa lapsiperheen elämästä aina raskausajasta lapsen syntymään ja kasvuun täysi-ikäiseksi saakka. Et vielä näe sivustolta aluekohtaisia palvelusuosituksia Varsinais-Suomesta.

Jos sinulla ei ole tiedossa mistä palvelusta olisi apua niin voit kiireettömissä asioissa lähettää yhteydenoton painamalla Pyydä apua -nappia, joka on matalan kynnyksen yhteydenottokanava mihin tahansa asiaan. Sinuun otetaan yhteyttä ja saat ohjauksen oikeaan paikkaan lomakkeen täytettyäsi.

Jos haluat ammattilaisen selvittävän tarkemmin perheesi kokonaistilannetta, voit tehdä ilmoituksen/yhteydenoton sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi.

Jos asiasi on kiireellinen tai kyseessä on akuutti kriisitilanne, ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen (puh. 02 262 6003 / 112) mihin tahansa kellonaikaan. Henkeä uhkaavissa tilanteissa ota yhteyttä hätänumeroon 112.

Usein kysyttyjä kysymyksiä / lisätietoja