Hyppää pääsisältöön

Suun terveydenhuollon palveluseteli

Varhan suun terveydenhuolto tarjoaa palveluseteliä suun perustutkimukseen, lohjenneen hampaan hoitoon tai terveyskeskushammaslääkärin tekemän hoitosuunnitelman mukaisen hoidon toteuttamiseen. Palvelu on laajentumassa koko Varsinais-Suomen alueelle vuoden 2024 aikana.

Milloin asiakas voi saada palvelusetelin?

Setelin saaminen edellyttää, että suun terveydenhuollon ammattilainen arvioi henkilön palvelun tarpeen. Palveluseteli nopeuttaa hoitoon pääsyä ja lisää hoitopaikan valinnanvapautta, kun potilas voi itse valita palveluntuottajan.

Miten hoitoon hakeudutaan?

Ota yhteyttä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Hoidon tarpeeseen perustuen voit saada palvelusetelin tai ajan suun terveydenhuoltoon.

Palvelusetelin saatuasi voit itse valita haluamasi palveluntuottajan hyväksyttyjen palvelusetelituottajien listalta Parasta palvelua -verkkopalvelusta.

Siirry Parasta palvelua -​verkkopalveluun

Mitä hoito maksaa potilaalle?

Palveluseteliä käyttäessä omavastuuosuus on yksityisen palveluntuottajan asettaman hinnan ja palvelusetelin arvon erotus. Omavastuuosuus voi olla eri suuruinen eri palveluntuottajilla.

Jos palveluntuottaja sopii asiakkaan kanssa muusta hoidosta kuin mitä palvelusetelissä on määritetty, asiakas maksaa itse muun hoidon kokonaisuudessaan.

Palvelusetelin omavastuuosuus ei kerrytä maksukattoa.

Yhteystiedot ja kysymykset