Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 21.3.2023 16.11

Beslut vid Egentliga Finlands välfärdsområdesstyrelses sammanträde 21.3.2023

Nyckelord:

Förslaget som sändes tillbaka för ny beredning om prisjusteringen för effektiverat serviceboende för äldre för det dynamiska upphandlingssystemet behandlades vid välfärdsområdesstyrelsen för Egentliga Finland på tisdag.

Varha välfärdsområdesstyrelsen

Välfärdsområdesstyrelsen fick en omfattande översikt och en riskbedömning av effekterna av priserna för köpta tjänster inom effektiverat serviceboende både på välfärdsområdets verksamhet och på marknaden för serviceföretag. Som avslutning på diskussionen beslöt välfärdsområdesstyrelsen att fastställa priset för effektiverat serviceboende för äldre för det dynamiska upphandlingssystemet med början 1.4.2023 så att priset för effektiverat serviceboende för äldre för det dynamiska upphandlingssystemet är 170 euro per vårddag. Priset per vårddag innehåller avgiften för måltidsdag 15,48 euro. Det beslöts att priset för det dynamiska upphandlingsregistret för krävande effektiverad boendeservice för äldre personer med en minnessjukdom är 193 € per vårddag. 

Priset enligt avtalet följs även i nya avtal eller vid förlängning av tidsbundna och avslutande avtal ifall det är nödvändigt att ingå avtal för att kunna säkerställa kontinuiteten i servicen för kunderna.

I fortsättningen justeras avtalspriserna två gånger per år. Den nästa dagen för prisjusteringen är den 1 september 2023.

Personaldimensioneringen är 0,65 inom effektiverat serviceboende och på motsvarande sätt 0,7 inom effektiverat serviceboende för personer med en krävande minnessjukdom. De ändringar i personaldimensioneringen som föranleds av lagstiftningen beaktas i enlighet med tidtabellen för ikraftträdandet.