Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 23.5.2023 19.05

Drömmar går i uppfyllelse under motionsdagen

Nyckelord:

Varmt vårväder, mycket förhandsplanering, dekorationer, läckerheter, frivilliga assistenter – det utgjorde Drömmarnas motionsdag den 10 maj för Varhas boendeservice för äldre.

Sirkusteemaisiin asusteisiin pukeutuneet ohjaajat tanssahtelevat yhdessä asukkaiden kanssa.

Bildtext:  Jaanika Taaksalu och Tarja Vepsä bollar med ballong. De ansvarade också för dekorationen och serveringen bland annat en popcornvagn, våfflor och grädde på Mäntykoti Räntämäki i Åbo. Ett jätteparasoll i taket i entréhallen med alla andra dekorationer skapade föreställningen om ett cirkustält.

Boendetjänsterna i Åbo utmanade andra enheter i Varhas område till att delta och på många håll antog man utmaningen.

Aktiviteterna bestod av utomhusvistelse, dans, cykling, provsmakning av delikatesser och olika uppgifter. Temat var cirkus och det syntes bland annat i dekoreringen av husen, i programmet samt i personalens och de boendes klädsel.

Det kräver mycket tid, energi, engagemang och vilja att möjliggöra en unik upplevelse när man genomför ett sådant här evenemang från planeringen till själva evenemanget.  För det behövs en arbetsinsats från var och en.  Teamarbete och ett hjärta för äldrearbete.

Utan ett lyckat samarbete med läroanstalterna skulle det inte vara möjligt att genomföra dagen.  På Mäntykoti Räntämäki i Åbo var till exempel 14 studerande från Åbo vuxenutbildningscenter och Åbo yrkeshögskola med som hjälp utomhus.

Tack till frivilliga, studerande, anhöriga och alla som möjliggjorde ordnandet av en fin dag vid boendeenheterna i hela Varhas område.

Keltatiilisen rakennuksen edessä on paljon ikäihmisiä istumassa ja ulkoilemassa mm. rollaattoriin tukeutuen.

Hulvelan palvelukeskus, Reso

Rakennuksen edessä pihalla paljon pyörätuoleilla istuvia vanhuksia aurinkovarjojen alla.

Runosbackens åldringscenter, Åbo 

Etualalla nurmikolla keltaiseen paitaan, keltaraidallisiin housuihin ja vihreään peruukkiin pukeutunut nainen tanssii

Cha cha cha

Kahdenistuttavan pyörän ohjaimissa kaksi henkilöä kuvattuna selkä päin. Heillä on ilmapalloja koristeenaan.

 Side by side

Vaaleahiuksinen ohjaa pyörätuolia, jolla istuu vanhempi nainen punainen hattu päässään.

Stämningar i Virmo

Vanhempi mies ja nainen istuvat tuoleilla. Miehellä on edessään myös rollaattori. Heidän takanaan heitä halailee punaisiin vaatteisiin pukeutunut nainen hattu päässään.

Hannahemmet på Kemitoön 

Kolme naista ohjaa kolmella pyörätuolilla istuvia henkilöitä. Taustalla keväisiä puita, joissa lehdet hiirenkorvalla.

 Utomhusvistelse i Bjärnå 

Harmaahiuksinen nainen yrittää osua heittämällään tikalla maassa oleviin ilmapalloihin

 

Drömmarnas motionsdag som arrangeras den 10 maj varje år är en dag med möjlighet att testa all slags rörelse.  Målet med dagen är att inspirera människor att röra på sig och hitta nya sätt att göra det.  Finlands Olympiska Kommitté koordinerar motionsdagen och upprätthåller evenemangssidan. Flera motions-, idrotts- och hälsoorganisationer samt kommuner är med och främjar motionsdagen.