Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 23.11.2023 14.21

Rådgivningsbilen är i Åbo och Lundo under veckan för närståendevårdare – kom och träffa anställda i Varha och olika organisationer

Nyckelord:

Hjälper du en närstående dagligen i vardagen? Har ansvarsfördelningen och fördelningen av arbetet i din familj förändrats eller oroar du dig för en anhörig eller din egen ork? Du kan vara närståendevårdare. Det mobila resurscentrets rådgivningsbil är i Lundo och på olika håll i Åbo under veckan för närståendevårdare från 27 november till 3 december. Välkommen att samtala med oss och så kan vi tillsammans reda ut svar på frågor som du har om närståendevård.

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto sivuovi avoinna. Autossa Sanna Nurmi ja auton vieressä Satu Järvenpää ja Irmeli Sulonen talvivaatteissaan.

Anställda i Åboregionens närståendevårdare rf, Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry, Det mobila resurscentrets Turun lähimmäispalveluyhdistys ry och Varha åker på turné. Möjlighet till kostnadsfri rådgivning och servicehandledning på tu man hand.

På måndag och onsdag följer fysioterapeutstuderande från Kunnonkoti med och presenterar småhjälpmedel.

Program

Måndag 27.11.2023

  • kl. 10–12 områdeshuset i Patis (Patisgårdsgatan 1, Åbo) i samarbete med områdets seniorklubb, alla är välkomna
  • kl 14–15.30 rådgivningsbilen på K-Supermarket Runosmäkis parkeringsplats i Runosbacken (Korjasmäkigatan 1, Åbo)

Tisdag 28.11.2023

  • kl. 9.30–11 rådgivningsbilen framför Sale Petrelius (Peltolavägen 6, Åbo)

Onsdag 29.11.2023

  • kl. 10–12 Lundo stadshus aula (Kirkkotie 13, Lundo) Hållplatsen arrangeras i samarbete med Lundo stad.
  • kl 14–15.30 rådgivningsbilen på K-Market Loukinainens parkeringsplats (Nenämäentie 3, Lundo)

Torsdag 30.11.2023

  • kl. 9–11 K-Citymarket Västra centrum (Markulavägen 150, Åbo). I affärens aula kan du träffa de anställda.

Välkomna till ett samtal, bara till exempel för att berätta om vad som har hänt!

Det mobila resurscentret är Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:s och Egentliga Finlands välfärdsområdes partnerverksamhet. På det mobila resurscentrets hållplatser träffar senioren eller seniorens närstående både organisationsanställda och servicehandledare i Egentliga Finlands välfärdsområde. På hållplatserna ges till exempel servicehandledning, information om organisationer och olika aktörers tips på att göra saker samt information om möjligheter till frivilligverksamhet.