Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 12.3.2024 17.22

Välfärdsområdesstyrelsen i Varha 12.3.2024

Nyckelord:

En jämställdhetsplan och en plan för likabehandling för Varhas personal färdigställs. Planen görs i samarbete mellan arbetsgivarens representanter och representanter för personalen och samtidigt är också ett program för välbefinnande i arbetet och en verksamhetsplan för arbetarskydd under arbete.

Varha välfärdsområdesstyrelsen

Välfärdsområdesstyrelsen godkände jämställdhetsplanen och planen för likabehandling för Varhas personal 2024-2025 Arbetet med jämställdhetsplanen och planen för likabehandling för Varhas personal inleddes i början av 2024. Beredningsgruppen består av arbetsgivarens representanter samt förtroendemän och arbetarskyddsfullmäktige som personalens representanter. I Varhas första jämställdhetsplan och plan för likabehandling 2024-2025 valdes tre centrala utvecklingsområden som mål: jämlik lönesättning, samordning av arbete och privatliv samt mångfald i arbetsgemenskapen. Samtidigt är också ett program för välbefinnande i arbetet och en verksamhetsplan för arbetarskydd under arbete.

Den prehospitala akutsjukvården fortsätter enligt modellen med många producenter

 På Varhas område har den prehospitala sjukvården, dvs. ambulanstjänster, producerats enligt en modell med många producenter. ÅUCS/sjukhustjänster har 12 enheter, räddningstjänsterna likaså 12 och 9 enheters tjänster har upphandlats som köpta tjänster. Varhas avtal med Med Group Ensihoitopalvelu Oy om upphandlande av 9 prehospitala akutsjukvårdsenheter upphör 31.8.2024. Välfärdsområdesstyrelsen beslutade i enlighet med förslaget från sektionen för organisering att fortsätta enligt modellen med många producenter också efter 1.9.2024. I beredningen av konkurrensutsättningen kommer man bl.a. att beakta tjänster som förs hem till kunden och reservsystem för att säkerställa en oavbruten serviceproduktion inom den prehospitala akutsjukvården. 

Direktörernas permitteringstidpunkt fastställs senare

 Välfärdsområdesstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde på tisdag att tidpunkten för permittering av direktören för koncerntjänster, direktören för organiseringens tjänster, förvaltningsdirektören, personaldirektören och ekonomidirektören fastställs i enlighet med en separat anmälan om permittering.

 I behandlingen vid sammanträdet lades främjande av integrationen av tjänster till i de årliga målsättningarna för välfärdsområdesdirektören. 

- Vi ansåg i välfärdsområdesstyrelsen att samordnandet av tjänster är ett så centralt mål att vi ville lyfta fram det separat i målsättningarna för det här året, säger ordförande för välfärdsområdesstyrelsen Sanna Vauranoja. 

Det beslutades om andra paragrafer än om dem som behandlades här i enlighet med föredragningslistan.