Hoppa till huvudinnehåll

Koivikkokujan toimintakeskus, Mynämäki

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Virastotie 1
23100 MYNÄMÄKI
(Toimimme tällä hetkellä väistötiloissa osoitteessa Virastotie 1, Mynämäki)

Öppettider

måndag–torsdag 8.00–15.00
fredag 8.00–13.00

Avvikande öppettider

1.7.2024–29.7.2024 Kesätauko
Stängd

Vi beklagar att den här sidan ännu inte är översatt till svenska. Webbplatsen är fortfarande ofullständig.

Koivikkokujan toimintakeskus tarjoaa ryhmämuotoista päivä- ja työtoimintaa sekä työhönvalmennusta aikuisille vammaisille henkilöille. Toimintakeskuksessa toimii kolme työtoiminnan ryhmää ja kaksi päivätoiminnan ryhmää (Päivätoiminta ja Minttula).

Koivikkokujan toimintakeskuksen asiakkaaksi voit hakeutua oman alueesi sosiaalityön kautta. Neuvoja voit kysyä myös suoraan toimintakeskuksesta.

Meille on tärkeää yksilöllinen kohtaaminen, aito läsnäolo ja tavoitteellinen yhdessä tekeminen. Toiminta suunnitellaan yksilölliset toiveet, voimavarat ja vahvuudet huomioiden. Tavoitteenamme on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn lisääminen luomalla palvelun käyttäjiemme kanssa mielekäs päivä, joka päivä.

Päivätoiminnan toiminta on monipuolista, joustavaa ja luovaa. Päivätoimintapäivään voi sisältyä muun muassa musiikkia, liikuntaa, rentoutumista ja ulkoilua. Toiminta on strukturoitua ja käytössä on erilaisia kommunikaation tuen menetelmiä. Päivätoiminnassa harjoitellaan elämän ja arjen taitoja sekä tuetaan omatoimisuutta. Jokaiseen päivätoimintapäivään kuuluu onnistumisia ja itsetuntoa tukevia kokemuksia. Lämminhenkinen ja kannustava kohtaaminen on meille tärkeää. Läheisyys ja huumori kuuluvat jokaiseen päiväämme. Päivätoiminnan Minttulan ryhmän toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota kommunikoinnin ja itseilmaisun tukemiseen.

Työtoiminnan tavoite on tukea ja edistää toimintakykyä ja elämänhallintaa. Tarkoitus on harjoitella vuorovaikutus- ja työelämätaitoja sekä pyrkiä säännölliseen elämänrytmiin. Työtoimintapäivän aikana on mahdollisuus osallistua muun muassa erilaisiin alihankinta-, ruokahuolto-, siivous- ja ulkotehtäviin. Toimintaa suunnitellaan ja ideoidaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Osallisuutta tuetaan työtoiminnassa myös muun muassa tutustumalla lähipalveluihin.

Työhönvalmennuksen tavoitteena on tähdätä työelämään, tavallisille työpaikoille. Työhönvalmentajan tuella etsitään erilaisia polkuja ja mahdollisuuksia työllistyä palkkatyöhön. Tuki on yksilöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista. Myös avotyötoimintaan osallistuminen työhönvalmentajan tuella on mahdollista.

Koululaisten loma-ajan hoito järjestetään tällä hetkellä hetkellä Varhan muissa tiloissa.