Hoppa till huvudinnehåll

Paaskunnan asumisyksikkö kehitysvammaisille, Turku

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Paaskunnankatu 10
20540 TURKU

Öppettider

, Öppet dygnet runt

Vi beklagar att den här sidan ännu inte är översatt till svenska. Webbplatsen är fortfarande ofullständig.

Paaskunnan asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista sekä ohjattua ja tuettua asumispalvelua kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat apua, ohjausta tai tukea arjessa selviytymiseen. Yksikössä on yhteensä 15 asiakaspaikkaa.

Paaskunnan päärakennuksessa asuu yhdeksän asiakaspaikkaa kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ohjausta, tukea ja apua. Rakennuksen eriytetyssä osassa on kolme asiakaspaikkaa kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ohjausta asumisen tueksi. Lisäksi pihapiirissä olevassa rivitalossa on kolme asiakaspaikkaa itsenäisesti pärjääville, vain vähän tukea tarvitseville asiakkaille.

Tuetussa rivitaloasumisessa asiakkailla on oma asunto, jossa on kylpyhuone ja keittokomero. Ohjatussa asumisessa asiakkailla on oma yksiö, jossa on avokeittiö, kylpyhuone ja tilava huone makuualkoveineen. Autetussa asumisessa asiakkailla on oma huone ja kylpyhuone. Yhteisessä käytössä on kaksi olohuonetta, keittiö, kaksi pyykkihuonetta sekä saunatilat.

Paaskunnan asumisyksikkö sijaitsee Turussa Nummen kaupunginosassa lähellä Halistenkoskea ja lähiluontoa. Kävelymatkan päästä löytyy kauppoja, kirjasto, urheilukenttiä sekä muita ulkoilu- ja harrastepaikkoja. Turun keskustaan on matkaa vajaat kolme kilometriä.

Asumisyksikössä tarjottavissa asumispalveluissa korostuvat asiakkaan oikeudet: lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteena on, että järjestetty tuki ja palvelut mahdollistavat asiakkaalle hyvän, omannäköisen elämän. Toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia asumisen tuen laatukriteereitä.