Hoppa till huvudinnehåll

Servicehandledning för invandrare

Nyckelord:

Servicehandledning för invandrare ger dig vägledning och rådgivning om åtgärder och tjänster samt arbetsliv som främjar integration. Vägledning och rådgivning tillhandahålls av socialarbetare och flyktinghandledare. I början av ditt klientskap görs en första intervju samt en bedömning av servicebehovet.

Servicehandledning för invandrare ger dig mångsidig vägledning och rådgivning på olika områden livet. Vägledningen och rådgivningen omfattar grundläggande information om det finländska samhället och servicesystemet. Du får information om dina rättigheter och skyldigheter i det finländska samhället.

Socialarbetarna och flyktinghandledaren samarbetar med olika nätverk för att hjälpa dig med dina ärenden. Socialarbetarna ger också vid behov vägledning och rådgivning i frågor som rör uppehållstillstånd, pass, resehandlingar och familjeåterförening. En flyktinhandledare ger dig vägledning i vardagliga frågor som boende och ekonomi och hjälper dig att fylla i blanketter enligt dina behov. Tjänsten omfattar också beslut om kompletterande och förebyggande utkomststöd.

Egentliga Finlands välfärdsområde tillhandahåller denna tjänst från och med 1.1.2023

För vem?

Tjänsten är avgiftsfri.

Gör så här

Kontakta socialservicen i din boendekommun.

Servicekanaler