Hyppää pääsisältöön

Koronavirusepidemia

Tältä sivulta löydät ajantasaiset tiedot ja muun koronavirukseen liittyvän materiaalin Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Tilanne Varsinais-Suomessa

Päivitetty 24.1.2023

Varsinais-Suomen koronatilannetta koordinoinut ryhmä lopetti toimintansa. Kolme tautiepidemiaa on yhä liikkeellä, mutta niiden esiintyvyys on laantunut. 

Koronaviruksen ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on laskenut merkittävästi. Tuorein 14 vuorokauden esiintyvyys 100 000:a henkilöä kohden on 32.

Myös influenssa- ja RS-virusepidemiat ovat laantumassa. A-influenssaepidemian huippu saavutettiin vuodenvaihteessa ja RS-virusepidemian huippu loppiaisena. Influenssa-B-löydökset ovat olleet toistaiseksi harvinaisia.

Tiistaina 24.1.2023 alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui toistaiseksi viimeistä kertaa.  

Koronarokotteet

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella noudatamme rokotusten suhteen THL:n ohjeistusta. Ajantasaiset tiedot koronarokotuksista sekä oman asuinkuntasi rokotuspaikoista ja ajanvarauskanavista löydät alla olevasta linkistä.

Koronarokotukset Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomea koskevat suositukset

Varsinais-Suomessa ovat käytössä leviämisvaiheen mukaiset suositukset. Kaikki suositukset ovat voimassa koko maakunnan alueella toistaiseksi, ellei toisin mainita.

Koronatestaus ym. lisätieto

Koronatestaus

Koronanäytteen tulos ilmoitetaan Tyksin laboratoriosta tavallisesti 1–2 vuorokauden kuluessa näytteenotosta. Näytteitä analysoidaan jokaisena viikonpäivänä. Turun ulkopuolella otettujen näytteiden valmistumiseen vaikuttavat myös kuljetusaikataulut.

Vastaus tulee pääsääntöisesti tekstiviestillä siltä taholta, josta lähete näytteenottoon on saatu. Testitulos näkyy myös Omakanta-palvelussa. Jos vastaus viipyy yli kaksi vuorokautta, kannattaa ottaa yhteys siihen tahoon, josta lähete näytteenottoon on tehty.

Lisätietoa

Varsinais-Suomen alueellinen koronapandemiaryhmä

Alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä lopetti toimintansa 24.1.2023.