Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 1.2.2024 13.42

Päätös Hintan hoivakodin tulevaisuudesta siirtyy

Avainsanat:

Ikääntyneiden palvelulautakunta ei tehnyt päätöstä Hintan hoivakodin lakkauttamisesta keskiviikon kokouksessaan.

Kaksi vaaleanturkoosia sydäntä turkoosilla pohjalla.

Ikääntyneiden palvelulautakunta hyväksyi ikääntyneiden palveluiden tulosalueen käyttösuunnitelman vuodelle 2024.

Salon Suomusjärvellä sijaitsevan Hintan hoivakodin mahdollinen lakkauttaminen palaa virkamiesvalmisteluun. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ikääntyneiden palvelulautakunta käsitteli tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhösen ehdotusta yksikön lakkauttamisesta kokouksessaan 31.1., mutta päätti palauttaa asian valmisteluun esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. Muutetun päätösehdotuksen taustalla oli kysymys ikääntyneiden palvelulautakunnan päätösvallasta asiassa.

Hintan hoivakodissa tuotetaan ikääntyneiden laitospalvelua eli vanhainkotihoitoa. Tällä hetkellä Hintan hoivakodissa on yhdeksän pitkäaikaista asukasta. Lisäksi yksikköä on käytetty lyhytaikaishoitopaikkana.

Ikääntyneiden palvelulautakunta käsitteli myös ikääntyneiden palveluiden käyttösuunnitelmaa vuodelle 2024. Käyttösuunnitelma on tulosalueen talousarvioon perustuva suunnitelma toiminnan tuotoista ja kuluista vuoden aikana. Lautakunta hyväksyi käyttösuunnitelman ja päätti lisätä päätöspöytäkirjaan maininnan, että tehdään suunnitelma siitä, miten seuraavan kymmenen vuoden aikana tapahtuvaan ikääntyneen väestön palvelutarpeen kasvuun vastataan.

Käyttösuunnitelman suhteen päätettiin myös, ettei suunnitelmaa tarvitse muokata, mikäli muutoksen yhteenlaskettu vuositason kustannusvaikutus on alle 300 000 euroa ja muutos on mahdollista toteuttaa talousarvion puitteissa. Alkuperäisessä päätösehdotuksessa kyseinen kustannusvaikutuksen yläraja oli 500 000 euroa, eli lautakunta päätti laskea sitä.

Muut ikääntyneiden palvelulautakunnan kokouksen asiat käsiteltiin päätösesitysten mukaisesti.

Tämän linkin kautta löydät ikääntyneiden palvelulautakunnan kokouksen esityslistan: Ikään­ty­nei­den pal­ve­lu­lau­ta­kun­ta 31.1.2024, esi­tys­lis­ta (Ktweb)

Aiempi uutinen aiheesta

Salon Suomusjärvellä sijaitsevaa Hintan hoivakotia esitetään lakkautettavaksi (26.1.2024)