Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 30.1.2024 10.03

Pöytyä, Aura

Riihikosken terveysasemalle avautuu korvatulehdusvastaanotto helmikuussa

Avainsanat:

Pöytyän terveyskeskuksessa Riihikosken terveysasemalla avautuu maanantaina 12.2.2024 ajanvaraukseton vastaanotto lasten korvatulehdusten hoitoon. Lasten korvavastaanotto toimii siten, että auralaiset ja pöytyäläiset perheet voivat tulla arkipäivisin (ma-pe) ilman ajanvarausta Riihikosken terveysasemalle klo 8–8.30, jos epäilevät alle 12-vuotiaalla lapsellaan korvatulehdusta.

Naislääkäri tutkii lasta korvien tähystämiseen tarkoitetulla laitteella eli otoskoopilla.

Akuuttilinjalle ilmoittaudutaan vastaanoton osastosihteerille. Kaikki klo 8.30 mennessä paikalle tulleet hoidetaan saapumisjärjestyksessä.

Korvatulehdusvastaanotolla pyritään parantamaan lapsipotilaiden pääsyä vastaanotolle infektioaikana. Lapsen korvakipu ylähengitystieinfektion yhteydessä on yleinen oire eikä suurimmassa osassa tapauksista todettavissa ole märkäistä välikorvan tulehdusta. Korvakivussa tärkein ensivaiheen hoito on riittävä säännöllinen kipulääkitys apteekista saatavilla itsehoitovalmisteilla. Jos korvakipu ei muutamassa vuorokaudessa lähde helpottamaan kipulääkkeellä tai korvasta tulee vuotoa, on terveydenhuollon ammattilaisen tekemä arvio tilanteesta yleensä aiheellinen.

Lasten korvakivun arviointiin ja hoitoon tarkoitettu vastaanotto toimii siten, että ensin sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja konsultoi sitten tarvittaessa lääkäriä.

Vastaava korvalinja toimii jo Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Uudessakaupungissa ja Naantalissa.

Terveysasemille on aiempaan tapaan mahdollista ottaa yhteyttä puhelimitse ja saada arvio hoidon tarpeesta ja vastaanottoajasta.

Lue myös: Erillinen hoitolinja nopeuttaa lasten korvatulehdusten hoitoa | Varha