Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 13.12.2023 12.00

Vaikea lääkärivaje aiheuttaa muutoksia Perniön terveysaseman toimintaan 2.1.2024 alkaen

Avainsanat:

Perniön terveysaseman toimintaa joudutaan muuttamaan 2.1.2024 alkaen. Syynä on erittäin merkittävä lääkärivaje, jota ei olla pystytty tehostetusta rekrytoinnista huolimatta paikkaamaan. Vuokralääkärifirmoillakaan ei ole tällä hetkellä tarjota Perniöön vuokrahenkilöstöä joulukuun 2023 jälkeen. Perniön terveysaseman lääkäriresurssina on viimeisen kolmen kuukauden aikana toteutunut noin 2,8 lääkärin työpanos, josta 1,8 lääkärin työpanos on hankittu ostolääkäripalveluna.

Kaksi vaaleanviolettia sydäntä tummanvioletilla pohjalla.

Tammikuusta 2024 alkaen Perniön terveysasemalla on käytössä kahden osa-aikaisen lääkärin yhdessä muodostama yhden lääkärin resurssi. Tästä johtuen Perniön terveysaseman toiminnassa joudutaan toteuttamaan 2.1.2024 alkaen toistaiseksi voimassa olevia toiminnan muutoksia.

– Lääkäritilanne on todella haastava ja tilanne on erittäin ikävä. Toiminnan muutokset tulevat valitettavasti vaikuttamaan potilaiden hoitoon. Tulemme ohjaamaan Perniön terveysasemalla potilaita merkittävästi enemmän hoitajan vastaanotolle, mistä tarvittaessa konsultoidaan lääkäriä. Kiireellisissä asioissa ohjaamme potilaat hoitoon joko Salon pääterveysasemalle tai Salon yhteispäivystykseen. Tämän lisäksi kiireettömiä lääkärien ajanvarausaikoja voidaan antaa myös muille Salon terveysasemille. Vanhuspalveluiden sekä koulu- ja neuvolaterveydenhuollon lääkäripalvelut saamme kuitenkin edelleen tuotettua lähipalveluna, Salon ja Someron sote-aluepäällikkö Petri Salo kertoo.

Tilannetta ratkotaan yhteistyössä muiden Salon alueen toimipisteiden kanssa

Päivystykselliset potilasasiat ja kiireellistä kuvantamista vaativat potilasasiat ohjataan Salon yhteispäivystykseen. Myös muita kiireellisiä aikoja tullaan varaamaan Salon pääterveysasemalle. Kiireettömille vastaanotoille varataan aikoja Perniön terveysasemalle kolmena päivänä viikossa, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Tämän lisäksi kiireettömiä vastaanottoaikoja voidaan antaa muille Salon terveysasemille.

Kotihoidon lääkärikonsultaatioiden ja vanhuspalveluiden lääkärityön hoitamiseen on nimetty lääkärit. Perniön terveysaseman potilaiden reseptien uusinnat ohjataan jatkossa ulkoistettuun reseptien uusintapalveluun. Kouluterveydenhuollon ja neuvolaterveydenhuollon käyttöön nimetään lääkäri muilta Salon terveysasemilta.

Aiemmin aiheesta kirjoitettua: Vaikea lääkärivaje vaikuttaa Perniön terveysaseman toimintaan