Hyppää pääsisältöön

Palveluita ja yksiköitä ympäri Varsinais-Suomen

Vaativat vammaispalvelut on suunnattu kaikenikäisille henkilöille, jotka tarvitsevat oman elämänsä tueksi moniammatillista erityisosaamista vaativia palveluita. Henkilöllä voi olla älyllinen kehitysvamma tai muu kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö sekä muita toimintakykyyn ja elämiseen vaikuttavia haasteita. Tukea ja ohjausta annetaan myös henkilöiden läheisille sekä muille heidän kanssaan toimiville.

Tarjoamme asumispalveluja, kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalveluja, osallisuutta ja työllistymistä edistävää toimintaa sekä moniammatillisia asiantuntija- ja lääkäripalveluita. Palveluita tarjoamme sekä omissa yksiköissämme että jalkautuvina palveluina. Lisäksi vastaamme tahdosta riippumattomasta erityishuollosta ja erityisperhetyöstä.

Suomenkielisiä kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalveluja tarjoamme Paimion erityisosaamiskeskuksessa viidessä yksikössä. Suomenkielisiä asumispalveluja on saatavilla 17 asumisyksikössämme ympäri Varsinais-Suomen. Työllistymistä edistävää toimintaa järjestämme Kaarinassa Ravattulan toimintakeskuksessa ja osallisuutta edistävää toimintaa Turussa.

Ruotsinkielisiä kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalveluja tarjoamme Expert- och utvecklingscentret (EUC) -erityisosaamiskeskuksessamme Paraisilla sekä asumispalveluja Paraisilla, Kemiönsaarella ja Turussa. Työllistymistä ja osallisuutta edistävää päivätoimintaa järjestämme Paraisilla, Turussa ja Kemiössä. EUC tarjoaa ruotsinkielisiä vaativia vammaispalveluja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen lisäksi muille kaksikielisille hyvinvointialueille sekä Ahvenanmaalle. 

Palveluissamme korostuvat asiakkaan oikeudet: palvelujen järjestämisen ja tuottamisen lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteenamme on, että tuki ja palvelut mahdollistavat asiakkaalle hyvän, omannäköisen elämän.

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallisia asumisen tuen sekä osallisuutta ja työllistymistä edistävän toiminnan laatukriteereitä.

Ruotsinkielisiä palveluita tarjoavat yksikkömme