Hyppää pääsisältöön

Vammaispalveluhakemus

Tällä lomakkeella haetaan vammaispalvelulain ja kehitysvammalain mukaisia sosiaalipalveluita. (Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista, 3.4.1987/380; Laki kehitysvammaisten erityishuollosta, 23.6.1977/519). Kummassakin laissa on esitetty tietty palveluvalikoima, joilla edistetään vammaisen henkilön yhdenvertaista toimimista yhteiskunnassa, ehkäistään ja poistetaan vammaisuudesta yksilölle aiheutuvia haittoja ja esteitä, sekä turvataan suoriutumista päivittäisistä toimista. Vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia järjestetään, jos vammainen henkilö ei saa riittäviä ja hänelle sopivia palveluja tai tukitoimia muun lain nojalla. Kehitysvammalain mukaisia palveluita asiakkaalle myönnetään erityishuolto-ohjelman perusteella.

Vammaispalvelulain mukaista liikkumisen tukea haetaan omalla, erillisellä hakemuslomakkeellaan. Muita vammais- ja kehitysvammalain mukaisia palveluja voit hakea tällä lomakkeella. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vammaispalveluista saat tarvittaessa apua ja neuvontaa hakemuksen täyttämiseen ja siihen, millaisia liitteitä hakemaasi palveluun liittyen tarvitaan. Jos et tiedä, mitä palvelua tai palveluita sinun tulisi hakea, otathan yhteyttä Varhan vammaispalvelujen palveluohjaukseen. Ajantasaiset yhteystiedot: https://www.varha.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/vammaispalvelut

Hakijan henkilötiedot
Asiointikieli
Haettavat vammaisten sosiaalipalvelut
Valitse yksi tai useampi palvelu
Haettavan palvelun perustiedot
Vamman tai sairauden aiheuttama avuntarve
Taustatiedot
Saatteko tällä hetkellä kotihoidon palveluita?
Lisätietoja
Liitetiedostot
Vain yksi tiedosto.
Rajoitus: 10 MB.
Sallitut tiedostotyypit: pdf, png, jpg, jpeg.
Vain yksi tiedosto.
Rajoitus: 10 MB.
Sallitut tiedostotyypit: pdf, png, jpg, jpeg.
Enintään 5 tiedostoa.
Rajoitus: 10 MB.
Sallitut tiedostotyypit: pdf, png, jpg, jpeg.
Hakemuksen liitteenä tulee olla

  • Julkisen terveydenhuollon lausunto (enintään vuoden vanha), joka sisältää kuvauksen asiakkaan vammasta ja toimintakyvystä. (Kysy tarvittaessa lisätietoja Varhan vammaispalveluilta)
  • Kustannusarvio (asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, auton muutostyöt ym.)