Hyppää pääsisältöön

Arkeen Voimaa

Pienin askelin kohti sujuvampaa arkea.

Akeen Voimaa -kurssin bannerikuvassa vihreitä ihmishahmoja. Teksti: Sujuvampaa arkea - Sinulle.

Mitä?

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Arkeen Voimaa -toimintamallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus.

Missä?

ArVo-toimintaa on maailmanlaajuisesti yli 30 maassa. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa. Ryhmät kokoontuvat  kunnan helposti saavutettavissa tiloissa tai Teams-välitteisesti.

Kenelle?

Heille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointiaan ja arjessa jaksamistaan. Ryhmä soveltuu heille, joiden arki tuntuu jonkin haasteen vuoksi uuvuttavalta. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita.

Miten?

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat. Yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia. Ryhmät ovat maksuttomia. 

Miksi?

ArVo-toiminta tutkitusti parantaa ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia. Ryhmästä voi myös saada uusia ystäviä.

Alkavat Arkeen Voimaa -ryhmät

Maksuttomia Arkeen Voimaa -ryhmiä järjestetään eri puolilla Varsinais-Suomea keväisin ja syksyisin. Voit osallistua Arkeen Voimaan -ryhmään sinulle sopivimpana ajankohtana ja sinulle sopivimmalla paikkakunnalla. Halutessasi voit osallistua myös Teams-ryhmään. Alkavien ryhmien tietoja päivitetään sitä mukaa kun ajankohdat ja paikat on tiedossa.

Lisätietoja

Arkeen Voimaa -videoilta käytännön vinkkejä arjessa pärjäämiseen

Skip video

Embedded content cannot be displayed because cookies were declined.

Katso kaikki Arkeen Voimaa -videot YouTubesta