Hoppa till huvudinnehåll

Arkeen Voimaa

Kraft i vardagen med “Arkeen Voimaa”.

Akeen Voimaa -kurssin bannerikuvassa vihreitä ihmishahmoja. Teksti: Sujuvampaa arkea - Sinulle.

Vad?

Arkeen Voimaa är en modell, där man i grupp tillsammans går igenom verktyg för egenvård (CDSMP). Forskning har visat att modellen fungerar. Målet med verksamheten är att stärka deltagarnas förmåga att ta hand om sig själva och på så sätt förbättra vardagen och livskvaliteten. Principerna för Arkeen Voimaas handlingsmodell (ArVo) är att börja lita på sin egen förmåga att klara sig och att öva med olika verktyg för att lösa problem i praktiken. Dessutom finns möjlighet att träffa andra i liknande situationer.

Var?

ArVo-verksamheten finns runt om kring i världen. I Finland kan du delta i grupper i flera kommuner. Grupperna träffas bland annat i kommunens hälsovårdscentraler och andra lokaler.

För vem?

För dig som vill öka ditt eget välmående och ork i vardagen. Om det finns utmaningar i din vardag som kan göra dig utmattad och du skulle behöva praktiska råd, passar gruppen bra för dig. Gruppen ger dig också bättre möjligheter att möta utmaningar i framtiden.

Hur?

Under de sex gruppträffarna tränas olika verktyg som du själv kan använda i din vardag. Gruppen leds av utbildade instruktörer. Ett gruppmöte pågår i 2,5 timmar. Kursen är gratis. 

Varför?

ArVo-verksamhet kan användas för att förbättra ditt välmående. Stödet från gruppen uppmuntrar dig att göra positiva förändringar i små steg. I gruppen är alla likvärdiga. Du kan också få nya vänner från gruppen.

Arkeen Voimaa grupper 2023

Mer information