Hyppää pääsisältöön

Painonhallintaa Onnikka-sovelluksella

Kaipaatko tukea painonpudotukseen? Varsinais-Suomen hyvinvointialueella käynnistyy maaliskuun aikana vuoden kestävä kokeilu, jossa 200 Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukasta pääsee testaamaan painonhallintasovellus Onnikkaa maksutta. Sovellus on suomenkielinen.

Näin Onnikka toimii 

Onnikka on älypuhelimella käytettävä sovellus, joka tukee painonhallintaan pyrkivän asiakkaan terveyskäyttäytymisen pysyvää muutosta.  

Onnikkaa käytetään kaksi kertaa viikossa, kymmenen minuuttia kerrallaan, puolen vuoden ajan. Sen aikana käyttäjä saa säännöllisesti tietoa muutoksenhallintaan, tunteisiin, syömiskäyttäytymiseen ja elintapoihin liittyvistä asioista. Tämän jälkeen on kolmen kuukauden virkistysjakso, jossa sisältöä on räätälöity käyttäjälle sen mukaan, kuinka hän on käyttänyt sovellusta kuukausien 1–6 aikana. Kuukausina 10–12 ei enää ilmesty uutta sisältöä, mutta käyttäjä voi edelleen selata vanhaa sisältöä ja jatkaa esimerkiksi painomerkintöjen tekemistä. 

Osallistumisen edellytykset 

  • Painoindeksi BMI 30–40.  
  • Tasapainoinen, sovelluksen itsenäistä käyttöä tukeva elämäntilanne. 
  • Mahdollisuus ja motivaatio sitoutua vuoden kestävään ohjelmaan.  
  • Älypuhelin. 

Pyydämme huomioimaan, että osallistujamäärä on rajallinen. 

Onnikka-painonhallintavalmennuksen suuri suosio yllätti, ja hakemuksia tuli muutamassa tunnissa sadoittain. Käymme hakemukset läpi ja ilmoitamme valmennukseen päässeille huhtikuun puoliväliin mennessä. Jonotuspaikkaa on mahdollista hakea maaliskuun ajan tästä linkistä, mutta valitettavasti emme voi taata paikkaa kaikille hakijoille. Hakemusten suuri määrä kertoo, että vastaavalle valmennukselle on olemassa suuri kysyntä.
 

Tietoa Onnikka-sovelluksesta 

  • Menetelmän toimivuudesta ja turvallisuudesta on pitkän aikavälin tutkimusnäyttö: Onnikka Health | Tutkimus 
  • Menetelmää on tutkittu Oulun yliopistossa vuosina 2009-2023. 
  • Onnikka-sovelluksen testauksesta vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueella Kestävän kasvun Varsinais-Suomi-hanke, jonka rahoitus tulee Euroopan unionilta. 
  • Onnikka ei sovellu kaikille painonpudotusta tavoitteleville. Hyvinvointialueella kehitetään parhaillaan elintapaohjausta erilaisiin tarpeisiin. Tukea elintapoihin tullaan tarjoamaan monipuolisesti.  Lisätietoja elintapaohjauksesta löydät täältä. 
Kuva sisältää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen, Suomen kestävän kasvun ohjelman sekä Euroopan unionin rahoittama: Next Generation EU -logot