Hyppää pääsisältöön

Harjoittelu- ja koulutussopimuspaikkojen varaaminen

Harjoittelupaikan saaminen hyvinvointialueelta edellyttää aina voimassa olevaa koulutussopimusta hyvinvointialueen ja oppilaitoksen välillä. Ammattikorkeakouluopiskelijat varaavat harjoittelupaikat Jobiilin kautta, II-asteen opiskelijoiden koulutussopimuspaikat varataan ensisijaisesti Tiituksen kautta ja yliopisto-opiskelijat varaavat suurimman osan harjoitteluista Kuntarekryn kautta.

Harjoittelupaikan varaaminen edellyttää koulutussopimusta

Koko Varhan henkilökunta on sitoutunut opiskelijaohjauksen tehtäviin, ohjaamaan ja opettamaan opiskelijoita parhaansa mukaan. Opetuksen järjestäminen on määritelty laeissa, oppilaitosten opetussuunnitelmissa sekä organisaatioiden välisissä koulutussopimuksissa.

Alla näet ammattikorkeakoulut ja yliopistot, joiden kanssa Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on koulutussopimus. Päivämäärä tarkoittaa päivää, jolloin sopimus on tehty.

II-asteen opiskelijoilla tulee olla opiskelijakohtainen koulutussopimus.

Harjoittelupaikan varaaminen

Ammattikorkeakouluopiskelijat varaavat kaikki harjoittelupaikat sähköisestä varausjärjestelmästä, Jobiilista. II-asteen opiskelijoiden koulutussopimuspaikat varataan keskitetysti oppilaitosten toimesta kevätlukukauden osalta 31.10. mennessä ja syyslukukauden osalta 31.3. mennessä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen opetuskoordinaattorilta.

Teemme tiivistä yhteistyötä Turun seudun oppilaitosten kanssa, joten otamme ensisijaisesti opiskelijoita näistä oppilaitoksista. Jos paikkoja jää, otamme mielellään harjoittelijoita myös muualta Suomesta.

AMK-opiskelijoiden Jobiilin varausajat

Harjoittelupaikkojen varaus järjestetään seuraavasti:

Maaliskuu/marraskuu: Hakuun avautuu pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen (Arcada, Diak, Laurea ja Metropolia) opiskelijoille ne pääkaupunkiseudun paikat, joissa vain nämä koulut tai jotkut näistä on valittu ensisijaisiksi. Mikäli ensisijaisena kouluna on jokin muu ammattikorkeakoulu näiden lisäksi, se ei kuulu tähän hakuajankohtaan.

Maaliskuu/marraskuu: Haku avautuu muun Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijoille oman alueen paikkoihin sekä niihin harjoittelupaikkoihin, joissa on pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen lisäksi jokin muu ammattikorkeakoulu.

Huhtikuu/marraskuu: Kaikki Suomen harjoittelupaikat ovat kaikkien opiskelijoiden varattavissa.

Tarkat hakuajankohdat näet Jobiilin etusivulta.

II-asteen opiskelijoiden koulutussopimukset

Opiskelijakohtaiset koulutussopimukset lähetään ylihoitajille/palvelupäälliköille allekirjoitettavaksi viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen jakson alkua.

II-asteen opiskelijoiden koulutussopimusten allekirjoittajat

Toisen asteen koulutussopimuksen sähköinen allekirjoitus Varhalla -ohje