Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 26.4.2023 17.41

Beslut av välfärdsområdesstyrelsen 26.4.2023

Nyckelord:

Välfärdsområdesstyrelsen godkände delvis förslaget till handlingsprogram för hur socialarbetare räcker till. Av de utvidgade personalförmånerna tas engångs- och tilläggsersättningar genast i användning.

Aluehallituksen tunnus

Välfärdsområdesstyrelsen antecknade den lägesbild över hur socialarbetare räcker till och handlingsprogrammet som gavs för kännedom och godkände delvis handlingsprogrammet. Av de utvidgade personalförmånerna tas engångs- och tilläggsersättningarna genast i användning enligt planen. Med tanke på andra personalförmåner som föreslogs förutsätter välfärdsområdesstyrelsen att personalsektionen föreslår välfärdsområdesstyrelsen allmänna principer för förmånerna för socialarbetare för godkännande.

Välfärdsområdesstyrelsen förutsätter att nämnden för social- och hälsotjänster ska vid sitt eget sammanträde behandla, hur socialarbetare räcker till, och att nämnden regelbundet uppföljer situationen, hur dimensioneringen inom barnskyddet uppfylls. Det förutsätts även att nämnden för social och hälsotjänster uppföljer organiseringen av socialarbetet och inverkningarna av lösningarna för verksamhetsmodeller på kundservice och hur personalen räcker till. Ändringsförslaget godkändes enhälligt.

Övergångstider för servicesedlar förlängdes

Välfärdsområdesstyrelsen godkände servicesedlarna i Varha och de övergångstider som följs i de befintliga klientrelationerna. Övergångstiderna för både gemenskapsboende och serviceboende med heldygnsomsorg förlängdes så att servicesedlarna är i kraft tills 30.6.2023.

Första delårsrapporten ser rimlig ut

Välfärdsområdesstyrelsen antecknade även den första delårsrapporten för Varha för kännedom. Verksamhetsvolymerna är nära siffrorna i budgeten. Även utfallet av personalkostnaderna är i linje med budgeten och förhöjningarna enligt kollektivavtalet är på kommande i juni. Även gällande inköp av tjänster och materialkostnader är man på god nivå jämfört med budgeten och när man beaktar dröjsmålen i bokföringen av inköpsfakturering. Välfärdsområdesstyrelsen antecknade även delårsrapporten för koncerntjänster, förverkligande av strategiska målsättningar i budgeten samt delårsrapporten för organiseringens tjänster för kännedom.