Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 27.6.2023 10.14

Ett värdefullt och människonära yrke – bli närvårdare via läroavtal på svenska

Nyckelord:

Den gemensamma läroavtalsutbildningen vid Egentliga Finlands välfärdsområde och Axxell Utbildning Ab inleds i slutet av augusti. Ansökningen till utbildningen är nu öppen.

Kaksi naista mustissa takeissa kävelevät poispäin isosta rakennuksesta. Naiset hymyilevät.

Läroavtalsutbildningen är en väg till en ordinarie anställning vid Egentliga Finlands välfärdsområde.

Egentliga Finlands välfärdsområde erbjuder nu möjligheten att studera till närvårdare inom äldreomsorgen eller funktionshinderservicen på ett flexibelt sätt genom att jobba och studera samtidigt. Du får lön för ditt arbete samtidigt som du skaffar dig en examen inom branschen. Detta är en chans för dig som till exempel vill byta bransch eller saknar utbildning. Efter slutförda studier har vi möjlighet att erbjuda dig ordinarie arbete.

Du har möjlighet att jobba inom äldreomsorgen eller funktionshinderservicen i Åboland, Åbo och Kimitoön. Utbildningen ordnas i samarbete med Axxell Utbildning Ab i Pargas. Följande utbildning startar den 29.8.2023, men du kan också inleda studierna senare. Utbildningsspråket är svenska och normalt är du i skolan 1−2 dagar i veckan. Antalet skoldagar kan också vara mindre, beroende på din arbetserfarenhet och vad du kan från tidigare.

För läroavtalstiden görs ett tidsbundet arbetsavtal och för arbetet betalas lön enligt kollektivavtal. Som stöd i dina studier finns en arbetsplatshandledare och en lärare från Axxell Utbildning Ab.

Vi söker nu lämpliga personer för arbete och studier inom nämnda områden. Vi söker dig som har ett levande intresse för arbete med människor.

Vi uppskattar om du har kunskaper i både svenska och finska, men det är inget krav.

Kom med i vårt mångprofessionella team som gör ett värdefullt arbete!

Ansökningstiden är 26.6.2023–11.8.2023.

Genom denna länk hittar du mer information och ansökningen till utbildningen: Närvårdare via läroavtal på svenska (Kuntarekry)

Mer information

Susanne Karlsson

Specialsakkunnig, tvåspråkig service

tfn 044 358 1141

susanne.karlsson@varha.fi