Hoppa till huvudinnehåll

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Tuulentie 3
21380 AURA

Postadress

Tuulentie 3
21380 AURA

Öppettider

måndag–torsdag 8.00–16.00
fredag 8.00–15.00
måndag–fredag 8.00–11.00

Avvikande öppettider

3.6.2024–1.9.2024
Stängd

Bedömning av vårdbehov är en lagstadgad bedömning, som utförs av en yrkesutbildad person inom hälso- och sjukvården. Vid bedömningen avgörs patientens vårdbehov samt hur brådskande vården är. Utifrån det hänvisas patienten till rätt yrkesperson i rätt tid. Bedömning om behovet av behandling eller rådgivning av muskuloskeletala symtom, som varat mindre än 3 månader, görs av en fysioterapeut. Sådana situationer kan till exempel vara akuta symptom, som orsakar funktionsnedsättning i nacke, rygg, axel, armbåge, handled, höft, knä, fotsula etc. Vid olycksfall och dylika skador, bör man kontakta jouren för bedömning av behovet av sjukvård.

Sjukskötaren ansvarar självständigt för vårdcentralens servicehelhet, inklusive bedömning av vårdbehovet, vårdbehovet och uppföljningen av vårdbehovet. Vid behov konsulterar sjukskötaren läkaren och fungerar som en partner till läkaren, samtidigt som han eller hon genomför den medicinska behandling som ordinerats patienten i enlighet med läkarens anvisningar. Dessutom utför sjukskötarna små ingrepp på mottagningen, undersöker de vanligaste inflammatoriska sjukdomarna samt följer upp och handleder kroniskt sjuka patienter i samarbete med läkare.

Du kan boka tid till en sjukskötare via elektronisk bokning, eller med att ringa telefonnumret för bedömning av vårdbehovet. Det här numret har en återuppringningstjänst.

Läkarbesök: Du remitteras till läkarbesök på basis av en bedömning av vårdbehovet som görs av en sjukskötare eller fysioterapeut. Bedömningen av vårdbehovet görs i regel per telefon. På ett icke-brådskande läkarbesök bedöms och utreds frågor som gäller ditt hälsotillstånd och ditt välbefinnande, vården och undersökningarna av sjukdomar samt intygen utfärdas i anslutning till dem.

Direktmottagning hos fysioterapeut: Fysioterapeuten gör en bedömning av vårdbehovet. Vid bedömingen gör fysioterapeuten beslut om huruvida klienten behöver akut tid till fysioterapeuten, eller tid till en icke brådskande tid till fysioterapimottagning, till läkarmottagning, eller om telefonrådgivning eller andra distansmottagningar är tillräckliga.