Hoppa till huvudinnehåll

Digital mentalvårdsklinik

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Digimentalvårdskliniken erbjuder mentalvårdstjänster för 18 år fyllda på distans via telefon eller videosamtal. Tillsvidare erbjuds digimentalvårdsklinikens tjänster till invånare från Åbo, Loimaa, Nådendal, Pargas och Kimitoön.

Du kan kontakta digimentalvårdskliniken om du har fyllt 18 år och behöver stöd i mentalvårdsfrågor, om du är orolig för din mentala hälsa eller missbruk eller behöver samtalsstöd i en svår livssituation. Din oro kan gälla din mentala hälsa, depression, ångest, en traumatisk kris eller någon annan långvarig utmaning med den mentala hälsan.

Distansmöten med yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården genomförs med hjälp av datasäkra program. Under behandlingen kan man också utnyttja webbaserade material eller arbetsredskap. Terapianavigatorn är till exempel ett verktyg som fylls i på nätet och som hjälper till att bedöma vårdbehovet och påskynda påbörjandet av vården. Dessutom stöder den dig i att strukturera din situation.

Gör så här

Du får kontakt med digitalmentalvårdskliniken genom att ringa din hälsostation eller genom att fylla i den elektroniska kontaktblanketten (tillfälligt endast på finska). Fyll i Terapinavigatorn innan du lämnar en elektronisk kontaktbegäran.

Mentalvårdstjänster erbjuds till alla som fyllt 18 år.

För att kunna ta del av digimentalvårdsklinikens tjänster behöver du:

  • en fungerande internetuppkoppling samt en dator eller smarttelefon
  • kunna använda stark identifiering (suomi.fi)
  • e-post och telefonnummer

Under distansmottagningen behöver du ha tillgång till ett lugnt och ostört utrymme där du kan prata om din situation och ärenden som berör din vård.

På digimentalvårdskliniken behandlas inte sjukfrånvaro- eller receptärenden.

Vad kostar det?

Digimentalvårdsklinikens tjänster är avgiftsfria. 

Observera dock att en avgift uppbärs för oavbokade, oanvända tidsbeställningar enligt Varhas kundavgiftslista.

Kundavgifter