Hoppa till huvudinnehåll

Päivätoimintakeskus Saippua Center, Turku

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Ruissalontie 12 C, E-porras
20200 TURKU

Öppettider

måndag–fredag 8.00–16.00

Avvikande öppettider

21.6.2024 Juhannusaatto
Stängd
22.6.2024 Juhannuspäivä
Stängd
1.7.2024–28.7.2024 Kesätauko
Stängd

Vi beklagar att den här sidan ännu inte är översatt till svenska. Webbplatsen är fortfarande ofullständig.

Päivätoimintakeskus Saippua Centerissä järjestetään päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille kolmessa eri ryhmässä: Apaja, Puro ja Elämäntaitovalmennus. Yksikkö sijaitsee Turussa Saippua Centerin -kiinteistössä. Apaja toimii kiinteistön 6. kerroksessa, Puro ja Elämäntaitovalmennus 2. kerroksessa.

Toimintaan osallistuu vahvaa tukea tarvitsevia henkilöitä, joilla on autismin tai vaikean kehitysvamman vuoksi haasteita käyttäytymisessä, kommunikaatiossa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja toimintaan osallistumisessa. Toiminnassa on huomioitu asiakkaiden erityisen tuen tarpeet: asiakkaat toimivat usein pienryhmissä ja monilla asiakkailla on oma henkilökohtainen avustaja.

Apaja ja Puro

Päivätoiminnassa asiakkaat saavat mielekästä tekemistä omien toivomustensa ja tarpeidensa mukaisesti. Toiminnan lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tiedot, taidot, kokemukset ja vahvuudet. Tavoitteena on rytmittää arkea mielekkäällä tavalla, edistää ihmissuhteita, tukea elämäntaitoja ja ylläpitää toimintakykyä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia, liikkua, ulkoilla ja keskustella. Asiakkaiden yhteiskunnallista osallisuuttaan ja kansalaisuuttaan vahvistetaan tukemalla kommunikaatiota ja vuorovaikutusta sekä suuntaamalla toimintaa myös yksikön ulkopuolelle. Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jota seurataan ja arvioidaan säännöllisesti.

Elämäntaitovalmennus

Elämäntaitovalmennus tarjoaa kuntouttavalla työotteella toteutettavaa, tavoitteellista valmennusta itsenäisen elämän tueksi. Valmennus toteutetaan yhteistyössä asiakkaan lähiverkoston kanssa. Elämäntaitovalmennuksessa kiinnitetään huomiota kommunikaation ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen. Tavoitteena on asiakkaan arjen- ja elämäntaitojen sekä opiskeluvalmiuksien tukeminen ja vahvistaminen, jatko-opintoihin tarvittavien valmiuksien ja taitojen vahvistaminen sekä työelämätaitojen kehittäminen. Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jota seurataan ja arvioidaan säännöllisesti.