Hyppää pääsisältöön

Matkailijoiden rokotukset

Avainsanat:

Sinun on hyvä tarkistaa voimassa olevat rokotuksesi puoli vuotta ennen suunnittelemaasi ulkomaanmatkaa. Kaikkien on suositeltavaa ottaa jäykkäkouristus-kukkumätärokote (dT), joka tulee tehostaa 10–20 vuoden välein. Useimpiin maihin suositellaan otettavaksi myös hepatiitti A-rokote.

Voit tutustua muilta osin matkailijoiden rokotuksiin ja muihin terveysohjeisiin sivun Lisätietoja-osuuden linkeistä.

Potilastietojärjestelmässämme näkyvät Turun terveysasemilla, neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa saadut rokotteet. Jos olet saanut rokotteita muualta (esim. yksityisestä terveydenhuollosta, toiselta paikkakunnalta tai työterveyshuollosta), selvitä ne mahdollisuuksien mukaan ennen yhteydenottoa. Palvelu on kuitenkin tarkoitettu turkulaisille, Turun terveyskeskuksen valinneille ja Turussa pidempään esimerkiksi opiskelun vuoksi oleskeleville.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu turkulaisille, Turun terveyskeskuksen valinneille ja Turussa pidempään esimerkiksi opiskelun vuoksi oleskeleville.

Miten saat palvelua?

Matkailijoiden rokotusneuvonnassa voit asioida puhelimitse tai sähköisesti, jolloin selvitetään matkalle tarvittavat rokotteet ja mahdollinen malarian estoon tarvittava lääkitys. Terveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat tarvitsemasi rokotukset ja mahdollisen malarian estolääkityksen ja saat näistä arvion jälkeen reseptit.

Lääkkeet ja rokotteet ostetaan itse apteekista. Varaa aika rokotusta varten hoitajalle omalle terveysasemalle, työterveyshuoltoon tai muuhun terveydenhuollon toimipisteeseen ja ota ostamasi rokotteet mukaan hoitajan vastaanotolle. Huolehdi kotona aina rokotteen oikeasta säilyttämisestä apteekista saatujen ohjeiden mukaan.

Aikuiset saavat tarvitsemansa perusrokotteet ja reseptillä hankitut matkailijoiden rokotteet sairaanhoitajan vastaanotolla omalla terveysasemalla, johon tulee varata aika rokotuksia varten. Lapsille ja nuorille rokotuksia annetaan terveydenhoitajan vastaanotolla lastenneuvoloissa, kouluissa ja opiskelijaterveydenhuollossa.

Asiointikanavat

Auran terveysasema, Aura

Kosken terveysasema, Koski tl

Kyrön terveysasema, Pöytyä

Oripään terveysasema