Internationellt samarbete för att främja psykisk hälsa hos personer med intellektuell funktionsnedsättning
Hur kan den psykiska hälsan hos personer med intellektuell funktionsnedsättning främjas? Den här frågan söker man svar på under kongressen Best practices – Better life, som hålls i Helsingfors i september. Kongressen samlar deltagare från olika länder och har som mål att främja psykisk…
Om du blir sjuk och hälsovård (lättläst språk)
När du blir sjuk och behöver vård lönar det sig att först kontakta din egen hälsostation. Din vård börjar på din hälsostation.
Tjänster för äldre
Familjehemsföräldraskap, dvs. långvarig familjevård
Om förhållandena i barnets hem eller barnets beteende hotar äventyra barnets uppväxt och utveckling kan barnet omhändertas och placeras utanför hemmet. Barnet bor i familjehemmet tills vidare och har regelbunden kontakt med sina närstående under placeringen.
De gamlas vecka höjer det aktiva pensionärslivet i Sagu ytterligare
De gamlas vecka i Sagu innehåller bland annat föreläsningar, motion och sång. På torsdagen bjöds det på morgonkaffe på gården till Sagu servicecenter.
En skilsmässa är en förändring för hela familjen – skilsmässotjänster presenteras i november på Monitori vid Salutorget i Åbo
Alla familjemedlemmar och även närstående påverkas av en skilsmässa. Hur kan man gå vidare efter en skilsmässa? Hur hanterar en barnfamilj en skilsmässa? Var kan man få stöd i skilsmässofrågor? Stöd finns tillgängligt och det lönar sig att söka.
Ändringar i Varhas tjänster från och med 1.1.2025
I början av år 2025 kommer det att ske några förändringar i vissa av Varhas tjänster. Till exempel inom hälsostationernas tjänster har det skett ändringar som baserar sig på tidigare beslut om servicenät som fattats år 2024. En del av förändringarna som infaller vid årsskiftet är…
Samarbete ökar motion för äldre – Kraft i åren-programmet ger fina resultat i Egentliga Finland
I Egentliga Finlands välfärdsområde har man sedan 2023 främjat rörelseförmågan och engagemanget för äldre som bor hemma genom Kraft i åren-programmet, som koordineras av Äldreinstitutet. Till följd av detta samarbete har bland annat 50 nya motionsgrupper för äldre startats i regionen.
”För att barnets eller familjens situation inte ska bli outhärdlig”
I Collective Impact-modellen görs med tillstånd från familjen ett målinriktat multiprofessionellt samarbete för att lösa barnets, den ungas och familjens utmaningar i en bekant vardagsmiljö. I Reso görs pilotförsök med modellen aktivt.
Stadgor, instruktioner och vidaredelegering av beslutanderätt
På den här sidan hittar du Egentliga Finlands välfärdsområdets stadgor och instruktioner, t.ex. förvaltningsstadga och vidaredelegering av beslutanderätt.