Hyppää pääsisältöön

Tukea ikääntyneelle

Varhan ikääntyneiden palvelut on tarkoitettu pääasiassa yli 65-vuotiaille. Jos sinulla on kysyttävää ikääntyneiden palveluista tai jos olet huolissasi jonkun ikääntyneen henkilön jaksamisesta, pärjäämisestä tai kotona selviytymisestä, löydät tästä osiosta tietoa ikääntyneiden palveluiden eri vaihtoehdoista.

Toimi näin:

Mikäli ikääntynyt läheisesi saa jo palveluita kotiin, voit olla yhteydessä suoraan palvelua antavaan tahoon.

Mikäli ikääntynyt ei vielä saa palveluja, ota yhteyttä mieltäsi askarruttavissa asioissa ikääntyneiden keskitettyyn asiakasohjausnumeroon, joka palvelee suomeksi p. 02 262 6164 (ma-pe klo 9-15) ja ruotsiksi p. 02 262 6174 (ma-pe klo 9-12).

Voit pyytää myös yhteydenottoa lomakkeella tai kysyä palveluista chatissä. 

Jos olet huolissasi ikääntyneestä henkilöstä, joka on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan, voit tehdä ilmoituksen hänestä. Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa. Yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen myös nimettömästi.

Ilmoituslomaketta käytetään tilanteissa, jotka eivät vaadi kiireellistä selvitystä tai avuntarvetta. Ilmoitukset käsitellään arkipäivisin. Kiireellisessä tilanteessa ota välittömästi yhteyttä sosiaalipäivystykseen (02 262 6003) tai hätätilanteissa soita 112.

Ilmoituksen perusteella ikääntyneeseen ollaan yhteydessä ja kerrotaan ilmoituksen tekijä ja sisältö. Ikääntyneen kanssa yhdessä selvitetään hänen oma näkemyksensä tilanteestaan ja mietitään avuntarvetta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisilla on salassapito- ja vaitiolovelvollisuus, joten emme voi antaa yksityishenkilöön liittyviä tietoja ilmoituksen tekijälle.

Mikäli asiasi on kiireellinen tai ikääntynyt on välittömän huolenpidon tarpeessa, ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen (p. 02 262 6003 / 112) mihin tahansa kellonaikaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja lisätietoja