Hoppa till huvudinnehåll

Mäntykoti Räntämäki erbjuder en trygg och hemlik miljö där boende får vård och omsorg dygnet runt. Vid boende i grupphemsform stöder man de boendes självständighet och man upprätthåller funktionsförmågan. I Räntämäki är både inomhus- och gårdsmiljön fysiskt tillgängliga. 

I Räntämäki finns sammanlagt 45 boendeplatser. Bostäderna finns i tre grupphem (stugor) för 15 personer. Bostäderna är enkelrum. Gemensamma utrymmen är ett stugkök och ett vardagsrum samt bastuutrymmen på övervåningen. Boende och anhöriga kan också använda sig av aulan på övre våningen där man själv kan koka kaffe och till exempel fira bemärkelsedagar. 

Rummen är enkelrum med eget badrum med toalett. Standardmöbler för boenderummet är vårdsäng, decubitusmadrass (medelrisk), nattduksbord, taklampa och brandsäkra gardiner. Dessutom kan boende inreda sitt rum måttligt med egna tillhörigheter.

Linne och deras tvätt ingår i tjänsten. Boende använder sina egna kläder som sköts för husets räkning. I tjänsten ingår förutom vård även matförsörjning och städning.

Anhöriga, vänner och bekanta är välkomna att besöka. Det finns ingen egentlig besökstid.

Man kan söka sig till enheten för serviceboende dygnet runt när det inte längre är möjligt att klara sig hemma med hjälp av hemvård och stödtjänster. Arbetsgruppen för bedömning av servicebehovet inom vården dygnet runt (SAS-arbetsgruppen) tar beslut om klienten ska hänvisas att vänta på plats antingen till välfärdsområdets egen enhet eller med servicesedel till en privat enhet.

Nya klienter

Om du ännu inte är klient hos tjänster för äldre och vill ha mer information om boendeservice för äldre, ta kontakt med klienthandledningen för äldre i Egentliga Finland.