Hoppa till huvudinnehåll

Läkar- eller skötarmottagning

Nyckelord:

För invånare i Egentliga Finlands välfärdsområde erbjuds mottagningstjänster hos både inom primärvården samt hos läkare och vårdare inom specialsjukvården. Dessa tjänster finns tillgängliga bland annat på hälsovårdscentraler, rådgivningsbyråer och specialpolikliniker. De flesta tjänster kräver en tidsbeställning.

Patienter som behöver icke-brådskande vård vårdas på läkarmottagning med tidsbokning. Icke-brådskande vård måste ges inom en bestämd tidsgräns.

På en skötarmottagning kan patienten få vårdåtgärder med tidsbokning. Behandlingar som utförs på mottagningen är bland annat läkarintyg skrivet av en sjukskötare (akut infektion i övre luftvägarna, magsjukdom), sårvård, borttagning av stygn, vaccination, mätning av blodtryck och blodsockernivåer hos patienter som övervakas. På mottagningen får patienten också rådgivning om frågor som gäller hälsa och sjukdom.

För vem?

Mottagningstjänster hos läkare och vårdare är avsedda för invånare i välfärdsområdet. Tillgången till vård baserar sig på vårdbehovet som bedöms av en yrkeskunning inom hälso- och sjukvården.

Gör så här

Kontakta hälsocentralen i din boendekommun.

Servicekanaler

Alastaro hälsocentral, Alastaro

Asiakasohjaaja, Laitila

Astmahoitaja, Laitila

Auran hälsocenter, Aura

Bjärnå hälsostation, Salo

Diabeteshoitaja, Laitila

Diabeteshoitaja, Rusko