Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Mielenterveysongelmien hoito ja kuntoutus

Keywords:

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Varhan perusterveydenhuollon mielenterveyspalveluista saat tukea ja hoitoa lievissä tai keskivaikeissa mielenterveyden ongelmissa sekä elämäntilannekriiseissä. Ensisijaisina hoitomuotoina mielenterveyspalveluissa ovat ohjattu omahoito, ryhmähoidot ja keskustelukäynnit. Ryhmämuotoisia hoitoja tarjoamme mm. uneen, sosiaaliseen jännittämiseen, masennukseen ja ahdistuksenhallintaan liittyen. Mikäli näistä ei ole riittävästi hyötyä, sinulla on mahdollisuus saada keskusteluapua alueesi mielenterveys- ja päihdeyksiköstä tai digimielenterveysklinikalta.

Keskustelutapaamiset voidaan toteuttaa lähitapaamisina palvelupaikoissamme tai etänä. Voit saada kuntoutusta pitkäaikaisiin mielenterveysongelmiin yksiöllisen hoitosuunnitelmasi mukaisesti mm. ryhmien ja jalkautuvien palveluiden avulla. Hoidon tavoitteena on tukea itseymmärrystä, löytää mielenterveyttä ja toimintakykyä tukevia ajatus- ja toimintamalleja sekä vahvistaa itsemyötätuntoa ja voimavaroja. Tarvittaessa konsultoimme lääkäriä tai ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle. Hoidamme sinua joustavasti yhteistyössä muiden alojen ammattilaisten, kuten esimerkiksi sosiaalipalveluiden tai järjestötoimijoiden kanssa.

Requirements

Palvelut on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukkaille.

User instruction

Oma terveysasemasi palvelee sinua myös mielenterveysasioissa. Ota yhteyttä terveysasemaasi, jossa sinulle tehdään hoidon tarpeen arvio. Arvion perusteella sinut voidaan ohjata sopivan palvelun piiriin. Jos sinulla jo on aktiivinen asiakkuus tai hoitosuhde, ota yhteyttä sinua hoitavaa yksikköön.

Service channels

Digimielenterveysklinikka