Hoppa till huvudinnehåll

Projektet Kansa-​koulu 6

De nationella Kansa-koulu-projekten har främjat dokumenteringskompetensen sedan 2015. I de projekt som genomförts genom samarbete mellan kompetenscentrumen inom det sociala området har man under årens lopp erbjudit stöd till ett stort antal organisationer för att utveckla dokumenteringskompetensen och utbildat tusentals dokumenteringssexperter inom det sociala området i arbetsgemenskaper runt om i Finland.

Banneri: Kansa-koulu 6 - sosiaalialan kirjaamisosaamista tukemassa

I maj 2024 startade det sjätte Kansa koulu-projektet, som pågår fram till 31.12.2024. Syftet med projektet är att främja utvecklingen av nationell dokumentationspraxis inom socialvården. Projektets ska säkerställa att dokumentationsmaterialet från Kansa-koulu-projekten används också i fortsättningen. Målet är att tillämpningen och utvecklingen av dokumentationspraxis ska vara kontinuerlig och nationellt styrd.

Se projektets webbplats för mer information om hur projektet framskrider.

Social- och hälsovårdsministeriet har beviljat statsbidrag för projektet. Bidraget är en del av Finlands program för hållbar tillväxt, som finansieras av EU:s engångsinstrument för återhämtning (NextGenerationEU).

Projektet leds av Egentliga Finlands kompetenscentrum inom det sociala området. Övriga medverkande i projektet är Östra Finlands kompetenscentrum inom det sociala området ISO, Nylands kompetenscenter inom det sociala området Socca, Kompetenscentrumet inom det sociala området i Birkaland, Egentliga Tavastland och Satakunta, Pikassos Oy.

Kontaktuppgifter

info@kirjaamisfoorumi.fi

Marianna Heikkilä
Projektledare
tfn 050 543 7755
ma­rian­na.heik­ki­la@varha.fi

Tidigare Kansa-koulu-projekt

Se tidigare Kansa-koulu-projekt på webbplatsen för Innokylä.

Tre logon: Kansa-koulu 6-projektet, Sosiaalialan osaamiskeskukset och NextGenerationEU.