Hållbar tillväxt i Egentliga Finland
Utveckling
THL och FPA erbjuder stöd för dokumentation inom socialvården även i fortsättningen – projektet Kansa-koulu avslutades vid årsskiftet
Dokumentationen som hör till socialvårdens yrkesutbildade personers dagliga arbete förändras i och med att strukturerad dokumentation tas i bruk. Det är särskilt viktigt att införa strukturerad dokumentation när Kanta-tjänsterna tas i bruk. THL och FPA fortsätter att stödja social- och…
Mer än tusen yrkesverksamma har påbörjat utbildning i psykosocial vård i Egentliga Finlands, Satakunda och Österbottens välfärdsområden
Samordningsprojektet i västra Finland och projekten Framtidens social- och hälsocentral i Egentliga Finland, Satakunda och Österbotten förde under en tvåårsperiod med sig flera behandlingsmetoder för identifiering och behandling av symtom på psykisk ohälsa och missbruk hos barn, unga och…
Kompetens- och stödcenterpiloten förbättrade professionellas förmåga att stöda familjer i de mest krävande situationerna
Ett pilotprojekt genomfört av Kompetens- och stödcentret (OT-centret) visar att välfärdsområdena i Egentliga Finland, Satakunta och Österbotten har utformat en fungerande och konfidentiell samarbetspraxis för krävande konsultation av barn, unga och familjer. På våren genomfördes ett…
Sömn – din hjärnas och ditt välbefinnandes bästa vän
Världssömndagen firas på fredag 15.3.2024 på T-sjukhuset i Åbo, där personal från ÅUCS sömn- och andningscenter berättar för patienter, besökare och personal hur Egentliga Finlands välfärdsområde (Varha) har utvecklat behandlingen av sömnstörningar och hur vuxna kan få lågtröskelhjälp för…
Samarbete gällande livsstilshandledning och motionsrådgivning inleds mellan Varha och kommuner
Ett pilotförsök om livsstilshandledning och motionsrådgivning kommer att inledas i september i Egentliga Finland. Modellen som Varha och kommunerna tagit fram tillsammans riktar sig till prediabetiker i åldern 18–65 år. Syftet är att förebygga typ 2-diabetes genom ändrade levnadsvanor.
Värdefullt stöd genom Varhas pilotprojekt för partiellt arbetsföra – delaktighet i arbetsgemenskapen viktigt för rehabiliteringen
Det är värt att stödja partiellt arbetsföra i deras rehabilitering och sysselsättning, eftersom det gynnar både individen och samhället. Lovande tecken på social- och hälsovårdens potential går redan att se.
Skräddarsytt arbete, rehabilitering och välbefinnande Med IPS-arbetscoachning
Dörrarna till den fria arbetsmarknaden öppnas hos Varha för psykiska rehabiliterare. Kontakterna med arbetsgivare kommer att accelereras under hösten när verksamheten expanderar. Målet är att få tiotals personer med nedsatt arbetsförmåga tillbaka till arbetslivet.
Vetenskaplig forskning på frammarsch i Varha
Förra året beviljades dubbelt så många nya forskningstillstånd som tidigare år i det universitetsbaserade Egentliga Finlands välfärdsområde (Varha). Förutom den kvantitativa ökningen har forskningen breddats till att även omfatta ett samhällsvetenskapligt perspektiv.