Hoppa till huvudinnehåll

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola, Yläne

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Vainionperäntie 1
21900 YLÄNE
Yläneen ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Öppettider

Puhelinaika tiistaisin klo 12 - 13
måndag–fredag 8.00–15.30

Vi beklagar att den här sidan ännu inte är översatt till svenska. Webbplatsen är fortfarande ofullständig.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa saat neuvontaa sinulle sopivista ehkäisyvalmisteista. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola hoitaa raskauden ehkäisyn aloituksen, seurannan sekä ehkäisyvälineiden asennukset ja poistot. Saat myös tietoa seksitautien ehkäisyyn, tutkimuksiin ja hoitoon liittyvistä asioista. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saat myös lähetteet raskaudenkeskeytykseen, sterilisaatioon ja lapsettomuusselvitykseen. Ehkäisyyn liittyvää neuvontaa saat myös terveyskeskuksista, äitiys- ja lastenneuvoloista sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saa myös seksuaaliterveyteen liittyviä palveluja. Saat tukea ja neuvontaa esimerkiksi kuukautisiin tai pohdintaasi siitä, miten koet sukupuolesi tai seksuaalisen suuntautumisesi. Sinua tuetaan ihmissuhteisiin ja seksuaaliväkivallan ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Näihin asioihin liittyvää neuvontaa voit saada myös omasta äitiysneuvolastasi.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa käyntisi ovat terveydenhoitajan vastaanottoja; lääkärikäynnit suunnitellaan tarpeen mukaan. Palvelun saamiselle ei ole alaikärajaa, mutta yläikärajat saattavat vaihdella eri kuntien alueilla.

Ota yhteyttä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan, kun tarvitset tukea ja tietoa esimerkiksi seuraaviin asioihin:

*kuukautiset

*ehkäisy

*raskauden keskeytys

*sterilisaatio

*seksitaudit

*seksuaalisuus

Mikäli tarvitset palvelua jossain muussa asiassa, autamme sinut oikean palvelun ja ammattilaisen luo.

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan kaikissa ehkäisyyn ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan palvelut toimivat ajanvarauksella arkipäivisin. Palvelut ovat maksuttomia.

Alle 25-vuotiaiden maksuton ehkäisy

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on käynnissä maksuttoman ehkäisyn kokeilu alle 25-vuotiaille varsinais-suomalaisille. Kokeilu jatkuu vuoden 2023 loppuun asti.

Ehkäisyvalmisteita harkittaessa nuoren tilannetta tarkastellaan aina yksilöllisen tarpeen mukaisesti ja huomioidaan muun muassa terveydentilaan ja riskitekijöihin liittyvät asiat. Riskitekijöitä voivat olla vaikkapa taipumus migreeniin, tukosalttius tai tupakointi. Ehkäisyvälineiden käytölle ei ole asetettu alaikärajaa.

Kysy lisätietoja maksuttomasta ehkäisystä asuinkuntasi ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta tai koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta.